SS ROTTERDAM EN MENSEN VAN 25 JAAR GELEE

Reunie van het Libanon Lyceum op SS Rotterdam!

Gisteravond was het dan zover. Vriendin G. en ik reden naar Katendrecht en gingen daar aan boord van de Rotterdam. Het Libanon Lyceum viert namelijk haar 100-jarig bestaan en gaf nu een feestje op deze aparte locatie. Laten vriendin G. en ik nou een kwart eeuw geleden *kuch* ook op het Libanon hebben gezeten, zodoende onze aanwezigheid op deze mega-reünie. Leuk ook dat het meteen een mooie aanleiding was voor een bezoek aan het stoomschip De Rotterdam, dat er zwaar imposant bij lag bij onze aankomst in het donker.

Eenmaal binnen, jassen opgehangen en de badges opgespeld, konden we dan naar de feestzaal van onze jaargang om te zien wie we daar allemaal nog konden herkennen. Wij moesten onze aandacht richten op het promenadedeck, de Queenslounge en het Theater, waar onze jaargangen waren gepland. In de Queenslounge speelde de Vlietstra Band hun ouderwetse rocknummertjes en in het Theater draaiden de DJ’s Tim & Faab een heuse discoshow gevuld met hits uit de 70’s en 80’s. Beide zalen afgeladen en veeeeeeelste warm, vol met bezwete mensen die allemaal in de ban waren van mijn en alle anderen hun borsten-hoogten, want daar zaten dan die badges waaraan je kon zien of je “deze misschien kon kennen”.

Het was leuk, ik kan niet anders zeggen. Al met al scoorde ik met mijn warrige geheugen, wel met behulp van badges uiteraard, toch nog best hoog in het vinden van ouwe bekenden. Al met al had ik een paar leuke weerziens waar een leuk gesprek aan vastzat. Grappig om te merken dat het, 25 jaar na dato, gewoon een kwestie is van “klikt het NU tussen ons als mens” of dat gesprek wel of niet op gang komt. Het is te lang geleden om het met “herinneringen ophalen” te doen. In mijn geval, met dat slechte geheugen zeker. Zo kon het bijvoorbeeld gebeuren dat ene MD, waar ik toch wel vage ideeen van leuke herinneringen aan had, me alleen maar een beetje duf en met een vleugje arrogantie aan bleef kijken na mijn enthousiaste “hee hallo” en er werkelijk geen enkel zinnetje meer uit wist te persen. De jongen die er bij was herinnerde ik me niet, maar met hem ontstond wél meteen een gezellig terugblikgesprek op onze levens en het leven in het algemeen.

Zo was de avond een mengelmoes van, badges-loeren, blikken van herkenning en wel of niet lopende gesprekken, gemixt met een flink partijtje dansen op de dansvloer bij Tim & Faab, die ons met die ouwe hitjes van weleer, wél zonder moeite in het gevoel van 25 jaar gelee wisten te krijgen. Missie geslaagd dus, goed gedaan Libanon!

#libanonscholengemeenschap #libanonlyceum #100jarigbestaan #kralingen

8 reacties

 1. Ingrid schreef:

  Jan, leuk stukje! Ik vond het ook leuk, leuk om ff terug te gaan in de tijd, leuk om mensen van vroeger te spotten, om inene een beetje jezelf 16 te voelen! Ook leuk om je weer ff life te zien!
  Ciao bella!

  • Jannie schreef:

   Ha Ing, vond het zekers ook leuk om jou en Bianc te zien. Grappig dat we precies gelijk arriveerden. Hoe zijn je foto’s geworden? Zou die ene wel graag willen hebben!

 2. Patrick schreef:

  Helemaal over het hoofd gezien. 25 jaar geleden zat ik ook op de Libanon! 🙂

  • Jannie schreef:

   Hoe kan dat nou eigenlijk Petmans? Dat wij elkaar 25 jaar geleden dus ook over het hoofd hebben gezien?!

   • Patrick schreef:

    Hunnie hoorden hoe ik mijn talen sprak en hebben me maar snel naar de Tabor straat gestuurd….:-(

    • Jannie schreef:

     Haha hunnie hebben dat met mij ook gedaan, eerst de weteringstraat en toen dat werd afgebroken nog een jaar op de taborstraat. Maar ik besef nu dat jij natuurlijk ietsiepietsie jonger bent dan ik. Dus toen jij op de tabor kwam, was ik er al weer weg! :-s jammer hè

 3. Andre schreef:

  Grinnik,
  leuk stukje over de reunie.
  volgens mij heb je het in het laaste stukje over michel D.
  en als dat zo is dan ben ik diegene die je je niet meer kan herinneren
  (was inderdaad een gezellig gesprek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *