Van Waar?

Rotterdam, 1968

george & jannie
George en Jannie slaan een spaarvarkentje kapot, kopen een stel trouwringen en stappen in het huwelijksbootje….
 
Ze gaan wonen in een Ark-woning (hoe toepasselijk) dwz 4 woningen op 1 etage. Een éénkamerhuisje is het. George werkt als electricien in de bouw en Jannie bij Termeulen, als inpakster.
 
Hoe ze elkaar hebben gevonden? Dansschool de Klerk in Rotterdam. Want wie haalt daar nou NIET zijn date vandaan……..

~ 1, 2, Cha-Cha-Cha ~

Heel lang zijn ze niet met zijn tweetjes….. op een warme zomerdag, de vijfde van augustus in 1968 nog steeds, dient zich baby “Jannie Johanna Maria” aan. lief he?

Mooi setje namen?

…..’t Zijn die van de kersverse moeder en de beide oma’s….baby Jans
nice car! in ons Arkje ff badderen en natuurlijk hobbelen!
vakantie in Drenthe
Van ’68 tot eind ’72 wordt er ‘n thuis’ gemaakt, getroeteld, gewassen, verzorgd door ‘grote’ Jannie, ‘gehobbel-paard’ en dat soort dingen door kleine Jannie, gewerkt en van baas veranderd door George, met zijn drietjes op vakantie gegaan naar Drenthe, verhuisd naar een iets groter onderkomen (Rotterdam-Zuid nog steeds) …en dan is het bijna Kerst 1972. ………
tis Kerstmis ('72)
baby Shirley———————— 12 december ’72 ————————
Er wordt nog een baby’tje geboren. Deze keer gooit het duo het, bij het verzinnen van een naam, over een hele andere boeg: “Shirley” komt erbij….

en toen waren ze met zijn vieren…

Shirley Jannie & Shirley Jannie Zuiderpark Plaswijck
doktertje spelenHet gezin is compleet, meer kinders komen er niet. In 1980 worden Jannie en Shirley, respectievelijk 12 en 8 jaar. Voor die tijd is er alweer verhuisd van Zuid naar het centrum waar “kleine Jannie” de lagere school verder doorloopt en is Shirley halverwege.

flying Jans
In de zomer van 1980 wijkt het viertal nog verder uit…. naar een Nieuwbouwwijk in het Oosten van Rotterdam. Een eensgezinswoning met tuin, beter voor de kids….

Jannie & Shirley 

Najaar 1980 wonen Jannie, George, Jannie en Shirley dus in het Oosten van Rotterdam. Jannie gaat na de zomervakantie naar de brugklas van het Libanon in Kralingen…. Shirley gaat in de wijk haar lagere school afmaken. Moeder Jannie werkt nog in de stroopwafelkraam in het centrum en George is inmiddels systeem-beheerder en speelt nog steeds gitaar en computer.

Jannie in de keuken George aan het gitaren

1982