LIVESTREAMING CAMBEELDEN

Ja hoor, het is gelukt! Yo heeft het helemaal voor me gefixed vorige week woensdag. Ik was altijd al jaloers op het webcambeeld van zijn website, wat dus gewoon live-beelden zijn. Dat is veel beter dan dat “iedere-vijf-seconden-een-snapshot-systeem”, al is het al om het feit dat je dan niet zo debiel geshot kunt worden en dat mensen daar dan vijf seconden naar kunnen kijken *grijnz*. Nee je kunt beter lopende beelden hebben, althans dat vind ik…. en nu heb ik ze dus ook. Ik kan zelfs kiezen welke beelden ik uit wil zenden; mÈt of zonder geluid (haha jaja!!). Maar hoe fix je dat nou? Hiervoor gebruik je het programmaatje “Media Encoder” van Microsoft (dat is wat ik nu heb iig, er zullen wel meer mogelijkheden zijn). Helaas kan ik het verder niet zo precies uitleggen omdat ik het niet zelf heb gedaan (ik was aan het koken, dat was The DeaL ;o)) maar ik weet wel dat je dit programma dus gratis kunt downloaden en installeren. Verder weet ik dat ik een bestandje “opname-sessie” heb dat ik moet starten in Media Encoder en een bestandje met een “asx-extensie” dat op de webserver moet staan en waarnaar je moet linken. …. *frons* … Er komt nog meer bij kijken, je moet een poort openen en je ip-adres invoeren, dat soort “dat-gaat-nog-even-boven-jannies-petje-dingen”. Ik zal er nog wel eens een keer op terugkomen als het me helemaal duidelijk is. Vooralsnog ben ik er gewoon blij mee, punt. ;o)

2 reacties

 1. Rogier schreef:

  hoi jannie

  zou je nog eens uit kunnen leggen hoe je die livestream hebt opgezet? ik probeer overal informatie te vinden, maar ik kom er nog niet uit.

  alvast bedankt

  groetjes Rogier

 2. Jannie schreef:

  sorry Rogier,
  Ik kan dat zo niet vertellen. Het was me toen al niet helemaal duidelijk en nu ik een ander modem heb lukt het mij ook niet meer! Ik ga hier wel weer eens achteraan en als ik het duidelijk heb, dan schrijf ik het hier. Beloofd!

  Maar daar heb je nu niet zoveel aan.
  Sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *