PIVOT-BLACKLIST INSTALLATIE

Eerst dacht ik er wel doorheen te glippen of zoiets. Las overal wel dat er SPAM-overlast was op de Pivot-weblogs en dat de Pivot-Blacklist onontbeerlijk was, maar ik had er nog niet echt mee te maken gekregen. Slechts 1 keer eigenlijk, een verdwaalde poker-verkoper (zie vorige post). Maar sinds een week of twee geleden ben ik duidelijk ‘ontdekt’ en kampte dagelijks met vele gevalletjes ‘commentspam’. Afgelopen vrijdag had ik er zelfs 119 en toen vond ik het Ècht niet leuk meer.

Dus dit weekend dan eindelijk maar eens begonnen met de laatste versie van die beroemde Pivot-blacklist-TooL te downloaden. Ik moet zeggen dat het installeren reuze meeviel (ik zag er een beetje tegenop). Misschien help ik er iemand mee als ik hier even vertel hoe ik het heb gedaan. Het is echter ook allemaal te lezen in het README.txt-bestandje in de gedownloade en uitgepakte blacklist-directory. “Ze” (i-marco?) hebben het perfect verzorgd.

EN ZO DOE JE HET DUS:

1) Ga in je Pivot naar: Administration -> Configuration en controleer of daar extensions/ bij je Extensions directory path staat ingevuld. Zoniet, zet dat daar dan neer en bevestig met Save Settings onderaan die pagina.

2) Kopieer de gedownloade blacklist-directory naar die extensions directory (in de rootmap van je Pivot), kort de naam van de directory in naar blacklist en chmod de map naar 755.

3) chmod de blacklist/settings directory naar 777.

4) chmod alle bestanden IN de blacklist/settings directory naar 666.

5) Open je submit.php (in je Pivot-directory) and voeg de volgende regel toe: require_once(‘../extensions/blacklist/blacklist.php’); Deze regel zet je direct onder de uitleg bovenin. In mijn geval stond deze regel er al in met // ervoor. Door die twee back-slashes simpelweg weg te halen maak je de regel actief.
(Dan is de installatie al klaar!)

6) Surf vervolgens met je browser naar: http://jouw site naam/jouw weblog dir/extensions/blacklist/ en je ziet je eigen blacklist-login-scherm verschijnen. Je kunt inloggen onder je normale Pivot-naam en -wachtwoord (admin).

7) In de blacklist-omgeving ga je naar blacklist-editor en daar klik je op: update now! Hierna is je blacklist “ge-update” en zal dat vanaf dat moment iedere 24 uur automatisch doen.

Even uitloggen en de boel is dichtgetimmerd!!!

Suc-6!

2 reacties

 1. Jannie schreef:

  Werkt echt goed…

  Al een paar dagen geen SPAM meer te bekennen hier! En in

  je blacklist-log kun je zien hoe die stumpers het proberen. (gna!)

 2. Jannie schreef:

  Toch weer Spam….

  … dat snap ik nou niet he…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *