WEB-STREEPJE-LOG ARCHIEF ONBRUIKBAAR GEWORDEN

Want er was de afgelopen weken namelijk al zoveel werk aan de winkel geweest mbt de archivering van mijn weblog-speeltje. Ik zat in het eerste jaar namelijk bij web-streepje-log, ik logde daar van februari 2004 tot februari 2005 onder jannies.web-log.nl. Op 12 februari 2005, precies een jaar na mijn allereerste logje stapte ik over op deze Pivot-tool. Ik liet mijn eerste jaar bij web-streepje-log gewoon online staan, met een mooie verwijzing naar mijn nieuwe Pivot-onderkomen. In mijn verdere logwerk verwees ik regelmatig terug naar eerdere logjes en dus ook naar die van het eerste jaar bij web-streepje-log. Dit ondanks het feit dat ik de tekst van die logjes wel had overgenomen op een aantal html-pagina’s welke ik bij de andere archiefpagina’s van Pivot plaatste. Hier kon ik (doordat het in tabellen in html-pagina’s stond i.p.v. een database als de Pivot-logjes) namelijk niet naar losse logjes terug verwijzen en bovendien miste je dan al die leuke reacties. Tot zover niets aan de hand dus.

Maaaaaaaaaaar web-streepje-log vond het nodig om een aantal maanden geleden over te stappen naar TypePad en gooide daarmee de hele boel door de war. Ten eerste zagen mijn oude, met zoveel zorg samengestelde (ja, al pixelneuker vanaf dag 1) logverhaaltjes er niet meer uit doordat het lettertype en de standaard-layout-dingetjes waren veranderd. Ten tweede opende ieder gemaakt linkje in hetzelfde venster, terwijl dit vroeger standaard in een nieuw scherm was. Maar het allervervelendste was dat de logjes nu op een andere manier in het archief werden weggeschreven waardoor al mijn terugkoppel-linkjes niet meer werkten!!!

Dus wat heb ik de afgelopen week zitten doen? Ik heb in mijn ‘oude archief html paginas‘ bij ieder stukje een ‘anker’ in de html-code geplaatst en handmatig ALLE linkjes die ik tot nu toe heb gemaakt aan zitten passen. En geloof me, dat was aardig wat werk! Ik moest namelijk flink zoeken waar de oorspronkelijke linkjes naar toe gingen omdat dit bij web-streepje-log dus niet meer werkte en ze daardoor allemaal naar de ‘homepage’ gingen. Bovendien werkte het eerst niet zo goed met die ankers, omdat de plaatjes met enige vertraging inlaadden en de pagina daardoor vanaf het anker toch nog verder naar onder doorschoof. Om dit te verhelpen moest ik toen ook nog eens alle afmetingen van de plaatjes in deze pagina’s gaan ingeven! pffff….. Ik heb geen idee of jullie nog weten waarover ik het heb, maar het was in ieder geval een hele klus!

Maar nu wel achter de rug en vanaf heden helemaal geen web-streepje-log meer nodig! Ik link lekker terug naar mijn eigen pagina’s en het enige nadeel is dat de toenmalige reacties van de lezers er niet meer onder staan, plus dat je er nu dus ook niet meer onder kunt reageren. Ach… hoe vaak zal dat nu voorkomen? En die oude reacties? Ja, das wel jammer, maar eigenlijk zijn heel veel van die lezers nu sowieso uit de picture. Nu nog de vraag; ‘haal ik mijn hele web-streepje-log-pagina offline, of laat ik hem ‘for oldtime sake’ gewoon staan? Wat vinden jullie?

En trouwens, kijken jullie eigenlijk nog wel eens in mijn archief?
Wel doen hoor! Ik zit niet voor niets zo te tobben. Toch?

8 reacties

 1. Dinie schreef:

  Hallo Jannie.
  Ten eerste wil ik je even vertellen dat je een heel leuke log hebt (maar dat wist je vast al 😉 ).
  Net als jij zat (of eigenlijk zit) ik bij web-log en ben nu bezig om een pivotje op inze eigen site te plaatsen. En dat lukt best aardig hoor. Maar nu even een technisch vraagje. Jij bent nl de eerste waarbij het logje in het formaat blijft zoal hij hoort als je het scherm verkleind. En ik krijg dat niet voor elkaar. Weet jij nog hoe? Ik kom er nl (nog) niet uit.
  Er is trouwens ook een tool die alle oude logjes van web-log zou moeten kunnen importeren, maar dat is me ook nog niet gelukt. Hij maakt een rare url aan die hij niet pakt.Als dat lukt kun je dus alles in je “nieuwe” weblog importeren en kun je die andere laten vervallen.

  En ja dus….ik kom nog wel eens in jouw archief hahaha.

 2. Jannie schreef:

  Hoi Dinie,

  Wat leuk dat er tenminste nog één persoon in mijn archieven kijkt haha, dan weet ik waar ik het voor doe! ;o)

  Ik heb inderdaad een weblogpagina gemaakt met drie kolommen met een vaste breedte, zodat er niets verschuift als je je browservenster vergroot of verkleind. Dit heb ik gedaan door een tabel in de frontpage_template te zetten. Ik heb de kolomwaarden in de stylesheet (css) eerst uitgeschakeld (door er een # voor te zetten) en daarna ben ik de frontpage_template dus aan gaan passen. Simpel gezegd; Je moet de inhoud van je pagina in de tabel plakken. In mijn geval zit de linkdump inhoud bijvoorbeeld in de rechterkolom met een vaste breedte van 160 pixels.

  Snap je wat ik bedoel?

  Ik ben er lang mee bezig geweest hoor, vond het best lastig. Misschien is er ook wel een simpelere oplossing, maar zo heb ik het in ieder geval gedaan. Maak wel eerst even een backup van je css en je frontpage_template, dan kun je nog eens opnieuw beginnen ;o).

  Laat je nog ff weten als het wel/niet gelukt is?

  Groetjes Jannie

 3. Dinie schreef:

  Hee dank je wel. Ik zag trouwens gisteren dat alleen mijn achtergrond wegvouwt of hoe ik dat ook moet noemen. Ik had idd in de css de kolommen vastgezet op een vast aantal pixels.Ik ontdekte trouwens ook dat in Mozilla de tekst op een heel andere plek terecht komt. Ik vind deze ook niet echt makkelijk hoor terwijl ik toch al aardig heb “huisgehouden” in het html en websitewereldje. ik leer steeds weer bij.(h) Ben nu ook een testje aan het doen met WordPress maar daar kan ik weer geen eigen background maken grrrr. af en toe wil ik wel eens afhaken maar ja verslaafd is verslaafd en volgens mij heb jij daar ook aardig last van 😉
  Ik ga iig eens proberen wat jij bedoelt. EN ik heb al zoveel kopieën van mijn css dat ik bijn niet meer weet wat goed is hahaha.

 4. Dinie schreef:

  Ik kwam hier trouwens niet via je archief maar via je linkje “webdesignerspinsels bovenin.

 5. Jannie schreef:

  Ik begrijp precies wat je bedoeld Dinie! Ik vind het bijvoorbeeld ook zo irritant dat bij Internet Explorer mijn linkdump rechts, keurig netjes centreert zoals ik dat wil, maar dat de Firefox-kijkers het standaard links uitgelijnd te zien krijgen. Waarom? Joost mag het weten! ;o)nnEn ik ben ook redelijk verslaafd ja. nValt het zo op? hahannSuc6!

 6. Jacky schreef:

  Ik zit ook nog met een oud archief, kan je mij vertellen hoe je dat hebt gedaan ?? als je wilt hoor, want dat van dat ankertje ?? begrijp ik niet helemaal.

 7. Jannie schreef:

  Ha Jackie,
  Ik wil dat wel proberen uit te leggen hoor.
  Het is echter niet iets makkelijks om je web-streepje-log-archief om te zetten. Het is de lange, moeilijke weg geweest!
  Ik heb namelijk een pagina in html met tabellen aangemaakt en daar 1 voor 1 mijn oude stukjes ingeplakt! Toen dat klaar was had ik wel een aantal mooie pagina’s met archief per maand waar ik naar kon verwijzen, maar echt naar een specifiek stukje, dat ging dus niet.

  Daarom heb ik voor iedere titel, de code gezet. Wil ik nu naar een specifiek stukje (tekst) terugverwijzen dan doe ik dat via de link van de pagina met #titelvanstukje erachter!

  bijvoorbeeld:
  https://www.jannies.nl/weblog/archives/04..

  door dat # en de titel erachter te zetten komt dat specifieke stuk tekst bovenin het browservenster!

  pffff… heel verhaal.

  Snap je het???

 8. Jacky schreef:

  Hihi, ja ik begrijp het. Is idd enorm veel werk, dank je wel weblogs :-[ ik ga maar eens een poging wagen hihi, anders moet ik ze maar gewoon 1 voor 1 vanuit beheer kopieëren naar pivot. Pff, ik ben nog wel ff bezig .. zijn maar 1800 logjes die ik door moet hihi. Ga nu wel selecteren 😉 had je vast wel door.
  Bedankt !! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *