SCREENSHOTS

Van M. krijg ik altijd cadeautjes op pc-gebied. Dat wil zeggen, hij komt steeds met handige, leuke, of grappige linkjes en stuurt programmaatjes naar me door via MSN of mail. Zegt er steevast iets bij als: “dit moet je even installeren” of “dit moet je even downloaden” en als hij het zegt (alleen dan!) dan doe ik dat “blind”. Daarna zie of hoor ik dan wel, waarom het handig is, of leuk. (ik ben dan ook een “nepNerd” en hij een echte hahaha). Anyway, ik wil jullie hierbij even attenderen op een heel handig programmaatje dat hij me doorstuurde. Namelijk MWsnap.

Het is een gratis te downloaden programma waarmee je snapshots van je beeldscherm en/of van delen van je beeldscherm kunt maken. Dat kun je geloof ik ook gewoon met de “PrtScr-toets” van je toetsenbord, maar dat is zeker niet zo handig en uitgebreid te beinvloeden als met behulp van de functies die op dit programma zitten. Ik heb er al heel veel gebruik van gemaakt. Tis met recht een van de handigste cadeautjes die ik van M. kreeg lately. ;o)

Het handigst is het, om het op de achtergrond mee te laten draaien. Je ziet dan een klein camera’tje in je “windows-taakbalk” wat je op ieder moment kunt aanklikken om een snapshot te maken. Ik zou zeggen ga naar de site waar je MWsnaP gratis kunt downloaden en bekijk ’t zelf ff.

1 reactie

  1. daan schreef:

    Inderdaad, een heel handig! Nog bedankt Jans. Ook handig is de lineaal, zodat je in pixels de afmetingen van foto’s kunt meten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *