LISSABON IS GROOT!

Vandaag doen we het anders, Onze eerst geplande bestemming ligt nl in de wijk Belem en dat is helemaal aan de westkant van Lissabon. Veel te ver om te lopen dus, dus we nemen een Uber!

Best een lange rit was dat, maar we worden netjes voor het Jeronimos klooster afgezet.

Waar we echter geen erg in hadden… het is maandag en dan zijn de meeste musea en ook dit klooster gesloten. Dat is wel een beetje balen. Alleen kiekjes van de buitenkant dus.

Een stukje terug richting het water hebben we nog een heel groot standbeeld gezien met mensen er bovenop, daar dan nog even kijken.

Er loopt echter een grote, met hekken afgezete weg tussen ons en het standbeeld ‘Patrao dos Descobirmentos’ (in 1960 gebouwd ter ere van de 500e sterfdag van Hendrik de zeevaarder) door, dus we laten het ook hier maar even bij wat foto’s,

We wandelen door het park ‘Vasco da Gama Garden’ richting onze volgende bestemming.

En onze volgende bestemming is ‘Confeitaria de Belém, Hier ligt de oorsprong van de Pasteis de nata die wij hier bijna iedere dag wel eten. In 1837 maakte de bakker hier de eerste taartjes naar een geheim recept van eieren, deeg en room. Tot op de dag van vandaag is dit recept geheim en heeft deze bakkerij alleenrecht op de naam ‘Pasteis de Belém’.

Wij gaan ze proeven! Eerst nog even bestrooien met de kaneel- en poedersuiker, alles keurig in het zakje.

Eerlijk is eerlijk, ze smaken verrukkelijk!

Lissabon is echt heel groot en we komen er achter dat we voor onze volgende stop zo’n anderhalf uur zouden moeten lopen… “Weet je wat we doen, we gaan zo’n “Bird” fiets huren

Zo gezegd, zo gedaan. Eerst even een oefenrondje, want het is wel een beetje eng. Zodra je trapt ‘trekt’ de fiets onder je vooruit. Maar okay, we gaan het gewoon proberen.

Dat schiet wel lekker op met die fietsen! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er een beetje gespannen op zit. Smalle stukken weg tussen hoge stoep en tramrails, hobbels in de weg, etc. Ik ben blij als Marcus een extra pitstop inlast 😀

Wat een leuke hippe plek.Village Underground heet het.

Daar gaan we weer.

Na weer een kwartiertje fietsen zijn we bij Mercado da Ribeira – Time out market gearriveerd. We nemen afscheid van de fietsen, was wel een uitkomst!

De Time Out Market was groot en mooi, maar ons iets te ‘ gelikt’. We gaan weer verder.

Dan komen we ineens in een roze straat terecht. Dit blijkt één van de bekendste uitgaansplekken in Lissabon te zijn.

Dat gaan wij niet meemaken, maar we gaan hier wel even lekker zitten te eten en drinken. Er is plek bij ‘Sol e Pesca’, beetje eigenaardig kindermeubilair, maar ach, een kniesoor die daar op let.

En als we weer weggaan doen we wat we hier iedere voorbijganger hebben zien doen, een selfie maken met de regenboogparaplu’tjes op de achtergrond. We gaan weer aan de wandel!

Eerst komen we op ‘Prada de Municipio. Voor de topfoto van het hoofd, gaan de credits naar Marcus 😉

Dan wandelen we rond op en bij Prada de Comercio. Het grootste en bekendste plein van Lissabon.

Volgende, geplande bestemming; Elevador de Santa Justa. Deze lift werd gebouwd in 1900, is 45 meter hoog en verbindt de twee wijken Bairro Alto en Baixia.

Tsja, we hadden er wel in gewild, maar bij het zien van de grote rij bedenken we ons. Het was leuk genoeg om hem te zien.

Wij gaan weer aan de wandel.

Door de smalle, stijle straatjes…

Haha, ja het blijft nu gewoon zo’n dag van ‘langs alle highlights maar nergens naar binnen’. Ook om het kasteel St. Jorge te bezichtigen moeten we in de rij en we hebben er gewoon geen zin in.

Dus we lopen lekker door.

We doen nog wel de Miradouro de Santa Luzia aan.

Kijk eens wat een uitzicht en de Aida ligt er ook! Die ligt op donderdag ook altijd bij onze Rotterdamse Cruiseterminal.

We doen nog eens een pitstop en maken nog eens wat kiekjes. Onder andere van de bekende tram 28, die wij uiteraard ook niet hebben genomen ;-D

Deze keer niet gezocht op TripAdvisor maar gewoon een restaurantje in het voorbijgaan geprikt. We eten er lekker.

Het allerlaatste wat we nog willen doen is een ijsje kopen bij Santini. We hebben eerder op onze reis van een Portugese dame gehoord dat dit de top ijssalon van Lissabon is. We zijn de enige klant, het is een beetje vergane glorie, maar het ijsje smaakt goed.

En dan gaan we een Uber laten komen, want wij zijn MOE!.

De chauffeur is er gelukkig snel en brengt ons veilig terug naar de camper parkeerplaats.

Oh ja, nog even onze route al lopend en fietsend door Lissabon! Het was een hele intensieve dag. Lissabon is echt groot, zonder die fietsen hadden we een stuk minder kunnen doen en dan nog, we hebben maar een fractie van Lissabon gezien. Gelukkig wel 1.093 kilocalorieën verbruikt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *