SAINT-EMILLION

Deze ochtend beginnen we natuurlijk gewoon weer met een lekker ontbijtje. Mijn skattie heeft zelfs een Pintxo voor mij bereid 😉

Het is qua weer niet best in een groot deel van Europa, maar check de rode punt; in Saint-Emillion lijken we er redelijk goed vanaf te komen.

En een lekker rood wijntje deze keer, van Saint-Emillion natuurlijk!

Gewoon in m’n snoopy pyjama hè ? (maar het is wel al middag hoor)!

Halverwege de middag gaan we op pad. Op de fiets naar Saint-Emillion. Het is maar een klein stukje fietsen maar stijl! En we krijgen ook precies een bui op onze kopjes…. maar wel mooi zo tussen de wijngaarden ?.

Gelukkig stopt het ook snel weer met regenen.

In het dorpje aangekomen duiken we meteen een mooi wijnhuis in. Zeer indrukwekkende wijnkelders!

Wat een leuk en mooi dorpje is het, maar wel iets te veel wijn-winkels dachten wij. 

Dat is een leuk plekje. Wij houden dan wel niet van -veel te veel- wijnwinkels bij elkaar, maar een glas rode wijn, een plankje kaas en dit uitzicht, dat vinden wij dan weer top!

Er staat ook een oude uitkijktoren die je voor 2 euro mag beklimmen. Kijk je mooi over Saint-Emillion en de wijngaarden uit.

En er zijn gelukkig ook nog wat andere dan wijnwinkels. Macaron-winkels bijvoorbeeld! En dit hele leuk winkeltje met       bijzondere, handgemaakte zeepjes. 

We hebben wel weer zin om richting de Chevy te gaan dus hup, op de fietsen. Deze keer maar een heeeel klein stukje omhoog en de rest omlaag! Onderweg snoepen we nog een druifje. Heerlijk!

Kijk Marcus gaan en check zijn rugzak. Zie je dat stokbrood er uit steken? ‘T is al een echte Fransoos!

“Thuis” maken we samen een omelet voor bij het stokbrood… Het is de een na laatste avond van onze vakantie. Morgen rijden we weer een stuk verder naar het noorden en doen we nog een laatste overnachting. 

Die drie weken zijn toch wel voorbij gevlogen! -Het-is-heerlijk-zo-samen-met-onze-super-Chevy!-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *