ROME

We zijn onderweg met de shuttlebus van de camping, die ons bij het metrostation zal afzetten.

We zijn goed voorbereid. Metrokaartjes van een buurman op de camping (nog tot 12:00 uur geldig) en een gemarkeerde metroplattegrond van de dame van de receptie.

Eenmaal uit de metro hebben we een beetje gehaast, want we hebben kaartjes voor het Colosseum. Daar aangekomen blijkt echter dat we een uur te vroeg zijn voor ons tijdslot, dus we kunnen nog even ergens naartoe.

Leuk restaurantje gevonden, waar we bruscetta en twee glazen rode wijn bestellen.

Een uurtje later staan we weer bij het Colosseum voor de deur. We hebben ‘full package’ kaartjes, dus als het goed is mogen we overal op en in.

Indrukwekkend!

We hebben ook lopen te filmen 😉

We hebben het hele Colosseum gezien en gehoord wat daar allemaal is gebeurd. Een ongelofelijk idee. Dit was dan het enige entertainment voor de mensen, kijken naar slachtpartijen. Toen ‘de kerk’ het af wilde schaffen kregen ze te maken met ‘boos volk’ die hun uitjes niet wilden opgeven….

Genoeg van dat, wij zitten ondertussen bij te komen in een leuk zaakje in de buurt.

Als we later ook nog een drankje op een terras bij een bar doen raken we aan de praat met dit bonte gezelschap. Een Engelsman, een Schotse Marokkaan en een Mexicaan. Superleuke mensen! We blijven een poosje hangen en vermaken ons opperbest.

Na al dat bier met die drie mannen, kunnen we wel weer iets te eten gebruiken. We eindigen bij een market, waarin bijna iedereen al naar huis is behalve het gezin (man, vrouw en zoontje) van dit tentje. We eten heerlijke vegetarische sandwiches.

Op naar onze volgende bestemming, een historische stadswandeling met een gids van Guruwalks.

We hebben afgesproken voor de San Pietro Basiliek en daar gaan we ook als eerste in.

Dan leidt de gids ons o.a. naar Forum Romanum.

Het Capitolijn.

Het monument van Victor Emanuel II.

De Trevi fontein.

En tot slot naar het Piazza di Spagna bij de Spaanse trappen, waar de tour eindigt. Het was heel leuk om met deze jongeman door Rome te lopen. We zijn heel wat wijzer geworden1.

Tijd voor een versnapering naar keuze!

En nu wel echt de hoogste tijd om terug naar de Chevy te gaan. Nog een heel ritje voor de boeg daarvoor, maar we gaan met een voldaan gevoel weg van Rome. Mooie stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *