SMOKIN POT

Vandaag is het dan zover, we gaan op kookcursus! We moeten om 9:30 uur aanwezig zijn en zullen dan eerst met elkaar naar de markt gaan om boodschappen te doen. We blijken met een groepje van 7 cursisten te zijn. Een Amerikaan, twee Canadese meiden, twee Franse meiden en wij met zijn tweetjes. Nadat we met elkaar hebben zitten ‘kissebissen’ wat we zullen gaan klaarmaken, vertrekken we naar de markt. Bizar wat we daar allemaal zien; varkenskoppen, torren, hersenen, levende vastgebonden vleermuizen ( ! bizar zielig vond ik dat), kuikens tussen het fruit gegooid, schildpadden, allerlei levende vissen op het droge en ga zo nog maar even door. We lopen achter onze leraar aan om alle verse ingrediënten te kopen en iedere keer krijgt iemand van de groep een tasje om te dragen. Als ik op een gegeven moment één of ander tasje in mijn handen krijg dat blijkt te bewegen (aaaaargh!), dan wordt het me teveel, Marcus? Kan jij het dragen, please??

Terug bij Smokin Pot staan er zeven stenen ‘pureerkommen’, snijplanken en grote messen op een lange tafel. Dat is leuk, we zitten met zijn allen op een rijtje en moeten van alles heel fijn snijden en later in dat kommetje met zo’n stenen ding pureren. Ik kom nog aardig mee met mijn nul komma nul snij- en hak- ervaring ;o). We moeten ook gemalen kokosnotenvlees in een theedoek in water dopen en een heleboel keren uitknijpen, zodat er een romige kokosmelk ontstaat voor de soep. Er staan ook 8 gasfornuizen op een rijtje opgesteld en daar gaan we vervolgens achter aan de slag. We maken in z’n totaal 3 gerechten; soep, Amok met vis en een biefstukgerecht. Veel te veel om allemaal zelf op te eten! Maar lekker dat het is! Ik word helemaal enthousiast en ben vast van plan om thuis met Marcus uit ons nieuwe Cambodjaanse kookboek te gaan koken! (dat krijgen we namelijk ook nog mee).

Als we ons eerste gerecht zitten te eten komt er een zwervermeneer achter ons staan (zoals dat hier constant gebeurt) om geld te vragen, ik vind het ineens rot en bied hem mijn net gemaakte Amok Visschotel aan. Nou, daar heeft hij wel zin in, voorzichtig komt hij naast me zitten en laat het zich smaken. Het lijkt erop alsof ik geslaagd ben voor de kookcursus want hij eet het hele bordje schoon! Wie zei er nou dat ik niet kon koken? Ohw dat was ik zelf. Ik rectificeer hierbij….., bigtime ;o) !!!

1 reactie

  1. Wendy schreef:

    Klinkt leuk zo’n kookcursus maar het zou ook niets voor mij zijn om een tasje of wat dan ook vast te houden wat beweegt en je hebt ook weer een goede daad verricht zie ik… die zwerver zal vast heel blij zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *