MOSTAR

Het is een mooie rit, die eerste kilometers door Bosnië. We rijden door bergen en langs een meer, wel een verschil met onze route tot nu toe, er lijkt eigenlijk niet zoveel te gebeuren.

Op een gegeven moment komen we langs een half afgebouwd gebouw waar wat auto’s staan en iets van horeca plaats lijkt te vinden.

Achter het gebouw ligt een verrassend mooi restaurant-tuintje, waar we (voor weinig) een hele lekkere catfish (meerval) maaltijd voorgeschoteld krijgen.

Alles wat je kunt missen wil ik! Miauw!

We rijden een paar uurtjes door een mooi en zeer gevarieerd landschap.

We zijn er; Mostar!

We hebben deze keer gekozen voor een camper parkeerplaats in het centrum; “Camperparking Old Bridge”. Het is niet meer dan een parkeer-binnenplaats met 1 gecombineerde wc/douchecabine, maar trots laat de beheerder ons “het terras” zien; “dat is allemaal inclusief!”. Na onderhandeling betalen we 35 euro voor 1 nacht. Best veel voor een parkeerplaats waar we helemaal schuin tegen een muur geparkeerd moeten staan, maar goed. Inderdaad is het kleine terrasje met zicht op de beroemde brug heel erg leuk.

Na een drankje op “ons terras” gaan we de brug en het centrum eens van dichterbij bekijken.

Mooi uitzicht ook vanaf de brug. Hij is wel spekglad trouwens, gelukkig gemaakt met horizontale “drempels” anders was het niet te doen.

In de straatjes van Mostar hangt een bazaar-/oosters-achtig sfeertje. We zien een kerkje maar meer Moskeeën. En wandelende burkababes…

We zien een oorlogsmuseum en besluiten daar naar binnen te gaan. Zo leren we iets meer over wat er zich in 1992 – 1995 heeft afgespeeld in de oorlog in deze regio en ook dat het middengebied van Bosnië dus overwegend een Moslim bevolking heeft.

Terug naar de brug en er over, op zoek naar restaurant Irma Tima. Dit moet weer een toppertje zijn.

En dat is het! Het hele restaurant draait op 3 vrouwen. 1 ervan bediend alle tafels (boven, beneden en buiten), ze roept haar bestelling door naar een counter en daar staan de andere 2 alles klaar te maken. Ze doen het fantastisch! Heel lekker, je krijgt heel veel, de bediendame is heel lief, er worden bakjes uitgedeeld om wat je niet op krijgt mee te nemen en als je afrekent krijg je een flesje bier mee. Get the picture? Het is met recht een toppertje en wij zitten fantastisch voor die bar, zodat we dit spektakel heel goed kunnen volgen.

Wat een dag weer! We gaan nog een uurtje “mensen zitten kijken” van achter een hier steevast grote bier en dan terug naar onze parkeerplaats met terras.

Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *