VERDER TREKKEN

Bij deze camping met alles erop en eraan, kun je zelfs je afval en lege flessen bij de paal neerzetten, dan wordt het gewoon opgehaald en afgevoerd. Hoe leuk is dat.

Je moet nog wel zelf afwassen, dat is dan weer jammer, daar valt nog wat te winnen voor ze 😉

Ja, we gaan er weer vandoor hier, maar niet voordat we onze lieve campinggenoot gedag zeggen. Dag buurvrouw, bedankt voor de gezelligheid en een goede reis verder!

We gaan nog een klein stukje zuidelijker en dan buigen we af naar de zool van de laars zeg maar.

Iets zuiderlijker, nog aan de westkust van Italië ligt Diamante. Een plaatsje waar veel muurschilderingen zouden moeten zijn. Dat willen we even gaan bekijken.

Het blijkt dat hier vorige week net een peper-festival is geweest, jammer dat we dat net missen maar lekkere peperdingetjes zijn hier sowieso te scoren.

Uiteraard gaat een espresso’tje op een terrasje er ook altijd in.

Het is wel erg stil hier, maar ja wat wil je, het is maandagochtend. We wandelen nog wat rond en spotten inderdaad een paar muurschilderingen.

Leuk plaatsje, maar wij gaan weer verder, want we hebben nog een stukkie te gaan.

Dit is het idee, we gaan naar de hak van de laars! Tarente, daar willen we stoppen en een slaapplaats zoeken.

De oversteek naar de zuidkust is prachtig! Dwars door de bergen, ja echt heel mooi. Wel hele smalle wegen en hard werken voor Marcus!

Dan stoppen we even bij dit kraampje en hou je vast….

Dit is hoe wij er de rest van deze reis bij rijden, voortaan niet alleen dobbelstenen maar een peperstreng in mijn window/reisverslag shots!

Kijk, dat bedoel ik 🙂

Wij hadden zo gepland om halverwege de reis, in Policoro te gaan eten, maar dat lukt dus totaal niet. Alles is dicht en uitgestorven, heel vreemd. Als we eindelijk iets vinden, kunnen we alleen iets te drinken en een zakje chips ofzo krijgen… nou, dan maar koffie.

Dan maar in één ruk verder door en straks iets eten in Taranto.

Tsja, een poosje rondgereden maar campercontact camperparkeerplaatsen bleken onbereikbaar. Dan maar via Park4night naar een parkeerplek gezocht en het is dit geworden. Enige vrije plekje op de parkeerplaats, op een druk plein en met de neus naar de drukte. Ach… wij zijn de moeilijkste niet, it will do. Eerst eten!

In tegenstelling tot wat we tijdens de rit hebben gezien is het hier gezellig druk en ‘alles is open’, dat is fijn! We gaan eerst even naar een bar en daarna naar een door de barman aanbevolen pizzeria, waar we een sublieme pizza eten. En dat allemaal rond ‘ons plein’, we zijn straks zo ‘thuis’ 😉

Beetje rondgewandeld, een ijsje gegeten en nog wat gedronken. Tarento (of Tarente wat is het nou?) is leuk!

En nu lekker naar bed. Welterusten!

1 reactie

  1. Anoes schreef:

    Leuk!! 🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *