ANDRE

AndrÈ HazesAndré Hazes dood… Net als heel Nederland I guess, denk ik tussen de bedrijven door, toch ook al heel de dag aan Hazes. Op iedere zender hoor je zijn liedjes… dat zijn al van die tranentrekkers en nu dus helemaal. Ik denk aan de keer dat ik hem zag optreden in een restaurant op de Straatweg in Utrecht. Hij trad een half uur op, een bietskie kachel natuurlijk, dat hoorde erbij. Hij kon tussen de nummers door niet makkelijk op zijn woorden komen en daar moesten we om lachen. Maar het hele restaurant stond op de tafel en het was één groot feest. Ik denk aan de wijze waarop ik de docu-film zag. In een klein bioscoopje, wederom in Utrecht. Nog nooit zag ik op zo’n bizarre wijze een film. Bij de bar werden kratten bier gekocht om mee te nemen in de zaal. Voordat de film begon stond er een imitatie-hazes voor het doek. Hij deed een nummertje of drie en wij brulden uit volle borst mee. Toen hij na de pauze weer kwam, gingen we in polonaise langs de stoelen. Tijdens de film hoorde je de hele tijd flesjes bier opengaan en was een gelach van jewelste. Ik vond het geweldig. Lachte me rot om André en zijn schoonfamilie (die ik nog ken van toen ik tegenover hun slagerij werkte) en de hele situatie in de bioscoop. En toch, was ik ook een beetje aangedaan… door de manier waarop hij in zijn jeugdbuurtje liep, de manier waarop hij met een biertje in zijn tuin zat…. door… nou ja, Gewoon door André…

Het ga je goed daar André, bedankt voor al je meezingertjes.

7 reacties

 1. Patrick schreef:

  Onwerkelijk he? Toch een Nederlands icoon. Niet iedereen hield van zijn muziek maar iedereen had een zwak voor de man zelve.
  Ik zaql moregn regelmatig op hem proosten. Dat er maar wel degelijk bier in de hemel moge zijn….

 2. Peter schreef:

  Ik kan het niet meer zo volgen hoor, toen die leefde werd hij uitgemaakt voor alcoholist en papzak en waren vele boos op hem omdat hij meerdere malen zijn vrouw heeft mishandeld en nu is het ineens allemaal haleluja en ooh Andre. Is dit onder het mom van niets dan goeds over de doden? Ik vind het werkelijk belachelijk.
  Ik moest voor zijn dood niks van hem hebben en na zijn dood ook niet want ik vind zijn liedjes verschrikkelijk en wat hij zijn vrouw heeft aangedaan vind ik nog erger.

 3. Jannie schreef:

  Nou Peter, dat mag hoor…

  Maar even voor de duidelijkheid:
  ik dacht vorige week precies dezelfde dingetjes over Andreetje Hazes als toen ik dit gisteren schreef…. Zijn liedjes vond ik altijd al leuk (voor af en toe let wel! en ook niet allemaal!) en ja, dat die veel bier dronk is me nooit ontgaan, maar daar had ik niet echt last van ofzo.

  Dat ‘ie’ zijn vrouw mishandelde, dat is volgens mij niet waar. Maar nou lees ik ook niet echt vaak in de Story, dus misschien heb ik dat over het hoofd gezien.

  Hoe dan ook, ook na het gisteren nÓg eens bekijken van die film, blijf ik erbij dat hij me IETS doet, dat ik hem op een bepaalde manier aandoenlijk vond Én dat hij in ieder geval geen grijze muis was…

  Je weet wel, een mens dat je bijblijft,
  of dat nou negatief of positief is, je weet in ieder geval wie het was.

 4. Daan schreef:

  Peter, ieder zijn meug. Maar volgens mij was jij er zeker niet bij in o.a. het olympisch stadion, de Arena of Ahoy waar mensen met zijn duizenden samen kwamen om uit volle borst mee te zingen met zijn liedjes. Ja, hij heeft veel fans, dat blijkt als je na 20 jaar in het vak, jong en oud allemaal je liedjes mee kan zingen. Kortom, voor of na zijn dood, hij blijft een uniek persoon.

 5. Corinne schreef:

  Ja hebt altijd van die mensen zoals Peter, denk dat ze beter dan hun mond kunnen houden. André is en blijft gewoon een kanjer of je het nou leuk vind of niet!

 6. A. van Duin schreef:

  Nu is hij dus eigenlijk “Ontzichtbare Andre”……….
  Peace !!! in da Middel-Eas

 7. Richard schreef:

  Ik kan er wel veel woorden aan vuil maken, maar daar schiet niemand wat mee op.

  André: dank je voor jaren van vermaak en muiziek. R.I.P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *