TONEELSPELEN

Vorig jaar heb ik zelf enige toneelspeelervaring opgedaan tijdens een weekendcursus bij het SKVR; “latent talent”. Dit was een soort workshop ter kennismaking met het toneelspelen. Eens zien of je het leuk vindt, of je wellicht talent hebt. Ik was daar altijd al benieuwd naar geweest, maar had er nooit echt werk van gemaakt. Vond het ook wel eng, misschien was het er daarom nooit van gekomen. Maar daar ging ik nu verandering in brengen, dus vol goeie moed en met de nodige zenuwkriebels ging ik er vrijdags naartoe.

de dorpsspelers

Nou, het was een hele leuke lerares, er waren leuke medecursisten en de ‘opwarm-dingetjes’ waar we mee begonnen waren hartstikke leuk. Ik had het dus prima naar mijn zin, totdat we kleine improvisatie-groepjes moesten vormen en mijn twee groepsgenotes het een goed idee vonden om als 3 geile paaldanseressen ‘oh, kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind’ te gaan zingen….

Aangezien ik dus met mijn 1’tje, de ‘het-er-niet-mee-eens-zijnde-minderheid’ was moest ik uiteindelijk wel toegeven (we hadden ook maar één kwartiertje om iets te verzinnen/voorbereiden en te oefenen!). En zo stond ik even later, voor die leuke lerares en medecursisten, zo geil mogelijk te kijken en bewegen, terwijl ik zong over het lekkers dat ik in mijn schoen had gevonden. Ik schaamde me kapot…

Gelukkig zakte mijn schaamte later wel weer weg en heb ik de rest van het weekend ook allerlei ‘leukere’ improvisatie-stukjes gedaan en het echt wel goed naar mijn zin gehad, maar ik heb geen vreselijk latent TALENT bij mezelf onder het stof vandaan gehaald. Het is voor mij dus (tot nu toe) bij dat ene weekend ‘spelen’ gebleven.

DaniÎlle

Mijn collegaatje D. echter, die speelt al jaren bij ‘de dorpspelers’ in Nieuwegein. Geen improvisatie maar echt ‘in de huid van een ander kruipen’. Het hele jaar oefent ze een bepaalde rol en in januari hebben ze de voorstelling(en). Dan staat ze met haar medespelers een twee en een half uur durende ‘klucht’ op te voeren voor een publiek van 400 man. KNAP!!!

Ik vind het altijd leuk om te gaan kijken, zeker omdat ik tijdens het werk vaak hoor over die vereniging en over de rollen die ze speelt. Dit jaar was ze ‘zwangere Annie’, een aanstaande B.O.M(oeder) die aan rommelde met een dokter die eigenlijk een bankovervaller was (jaja, mensen!) en dat ben ik afgelopen zaterdag allemaal weer eens fijn gaan bekijken.

D. was in vorm, ze speelde de sterren van de hemel en zag er geweLdig uit in haar Rood-satijnen pyama’tje! Ik vond het weer hartstikke leuk.

Woon jij in omgeving Nieuwegein en heb je nix te doen aanstaande zaterdagavond? Ik zou zeggen; doe eens iets anders, ga naar een klucht! (voor 7,50 weet je alles)

Zaterdag 29 januari – 20:15 uur
Laatste voorstelling: “doktertje spelen” /Theater de Kom
Nieuwegein / Pasage 100 / Tel: 030-6045554

5 reacties

 1. Annie schreef:

  Wat zie ik nu……ben ik op de gevoelige plaat vastgelegd! Leuk hoor. Maar inderdaad echt een aanrader hoor, om te komen kijken! Voor een gezellig onbezorgd avondje uit kom dan zaterdag as. naar Nieuwegein!!!! 😀

 2. roadrunner schreef:

  Jammer, net ff te ver….

 3. Feno schreef:

  Moet het niet zijn toneel vereniging “De Dorpsidioten” 😉

  (is geintje hoor)

 4. Dorpsgenoot schreef:

  Alleen een idioot herkent zijn soortgenoot, fenomeen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *