STORMY WEEKEND

Mijn sportschool ligt aan de boompjes. Meestal loop ik er over de Koningsbrug en de Willemsbrug naar toe en loop ik terug naar huis over de Erasmusbrug. Afgelopen woensdagavond waaide en regende het al enorm hard en hadden mijn medebruggebruikers en ik het erg zwaar met standhouden op de Erasmusbrug, maar nu komt Eunice eraan! Tegen de (vrijdag-)middag loop ik over de Erasmusbrug naar huis. Verder maar binnen blijven vandaag!

We zitten de rest van de vrijdag lekker hoog, droog en veilig binnen. Ons terras ligt aan de zuid-oost kant en zoals bijna altijd is er weinig wind aan die kant van het gebouw. Zo binnen krijgen we er dus niet zoveel van mee. Van een overbuurman die naar de andere kant uitkijkt krijgen we een onstuimiger beeld door.

Het is wel erg heftig geweest allemaal, veel schade in het hele land. Als ik op zaterdagochtend op internet zoek naar informatie kom ik er achter dat ik live naar de Maas had kunnen kijken. Wel handig eigenlijk!

Zaterdagmiddag ga ik weer naar de sportschool. Op de terugweg zie ik dat Eunice ook flink heeft huisgehouden in de Vlaggenparade. Tientallen masten doorgeknakt als luciferhoutjes!

In de avond trotseren T en E wind en regen om gezellig bij ons te komen eten.

Het was gezellig zaterdag en het is best laat geworden, maar daar hebben de kattekinders geen boodschap aan. Die pesten ons, ook op zondag, gewoon het bed uit. Marcus gaat de regen in om boodschappen te doen voor mij. Ik krijg 3 vriendinnen op bezoek en we gaan pizza’tjes bakken in de pizzarette.

Zelf gaat hij met E en zus naar de kuip. Ze lachen hier nog wel een beetje, maar het is een erg natte en koude voorstelling geworden.

Op ons terras komt een duifje schuilen….

Mijn vriendinnen bellen af! Er komt weer een storm aan en ze durven het niet aan. Bedankt Franklin! Daar zit ik dan met een koelkast vol wijn, pizzadeeg en pizzabeleg.

Marcus komt eind van de middag weer thuis van de Kuip. Feyenoord heeft gewonnen, maar hij is niet normaal natgeregend, overal op zijn weg naar de warme douche liggen plasjes water.

De rest van de avond brengen we door op de bank, leftover bord van gisteren op schoot en Netflix aan en zo gaat er weer een avond met een flinke storm voorbij, de afsluiting van een behoorlijk stormy weekend!

Vanmorgen een rondje Noordereiland gedaan. Best wat bomen omgewaaid! En bij sommige bomen die nog staan zie je strepen van omhoog gewerkte stoeptegels, van daar waar de boom en zijn wortels het toch zwaar hebben gehad. En nog steeds veel wind en regen, eigenlijk geen wandelweer.

Als ik bij huis ben check ik de bomen links en rechts van de Chevy nog even. Gelukkig geen omhoog gewerkte stoeptegels. Snel naar binnen, lekker hoog en droog thuiswerken. Best ideaal nu! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *