MAGGIE MAY

Nog maar een uurtje terug in Nederland van het Altenahrse wijnfeestspektakel, kon ik me alweer optutten voor het volgende feestje: Rod Stewart in Ahoy!

Toen ik een aantal maanden geleden hoorde dat Rod Stewart hier een ‘createst hits’-concert zou komen geven wist ik gelijk dat ik er naartoe wilde. Waarom? Omdat op 10 juni 1983, ruim 24 jaar geleden dus (oei oei oei wat word ik oud), ik mijn allereerste concert bezocht, en dat concert werd gegeven door, je raadt het al: Rod Stewart. Samen met mijn hartsvriendin naar de kuip. Leuk en spannend! Normaal met zijn ‘oe-hoe-oe-oerend-hard’ in het voorprogramma en daarna Rodje als jonge blondie met rose legging en tijgerjasje, heen en weer rennend over een podium dat een fotomodelachtige vrouw voorstelde. GewELdig! En al die hits, we konden ze stuk voor stuk, woord voor woord meezingen…. zoals we dat toen met al die nummers van Top-pop en de Top 40 konden. Kortom: De naam “Rod Stewart” brings back good old memories en ik wilde er hoe dan ook naartoe.

In 1983 ging 14-jarig Jansje naar Rod Stewart in de Kuip in Rotterdam. Een kaartje koste nog geen 40 gulden!

Nou viel het trouwens nog niet mee om iemand mee te krijgen. Marcus heeft helemaal niets met Rodje, met hem nog zo wat mensen in mijn kennissenkring en mijn hartsvriendin van weleer zie ik vandaag de dag niet meer. Gelukkig had mijn ‘oudste’ en breedste vriend Peet er WEL oren naar en zo stonden wij op zondagavond dus samen in Ahoy. En Rod is still rocking! Hij is inmiddels al 62 jaar (jaja!) maar zijn haar zit nog net zo hip. Zijn rose broekje is niet meer, maar de hits klonken nog even goed en het publiekskoor was fantastisch. Peet en ik hebben genoten van ‘hot legs’, ’tonight I’m yours’, young turks’, gasoline alley’, ‘stay with me’ en ‘Maggie May’.

Geen spijt, geen spijt, het was helemaal super.

In 2007 ging een bijna 40-jarig Jansje naar Rod Stewart in Ahoy. Ä69,00 per kaartje voor een flinke portie jeugdsentiment!

artikel met filmpjes van het concert bij Skoeps.nl

1 reactie

  1. Pepie schreef:

    Hahahaha die Jans,

    Nou tis een mooi verhaaltje geworden hoor. En het was inderdaad heel leuk. Als die 65 is komt tie misschien wel weer joh. Gaan we weer he.

    Groeten Pepie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *